Silenci, de Sergi Rubió

26.11.2010 20:00

Fitxa tècnica

Producció, guió i direcció: Sergi Rubió
Ajudant de direcció: Ricard L. Befan
So directe: Carlos Fernández
Director de fotografia: Cristóbal Franco
Auxiliar de càmera: Claudia Pons

Foto fixa: Jordi Martí

Música: Miquel Tejada

Muntatge: Xavier Vila

Lloc i any de producció: Sabadell, 2007

Durada: 13’
Idioma: català
Format: DVD

 

Fitxa artística

Montse Caminal (Dolors)

Xavier Serrat (Ernest)

Jordi Domènech (Jordi) 

 

Sinopsi

Després de 30 anys de ser una filla, una muller i una mare, la Dolors pren la iniciativa de descobrir la vida per ella mateixa... i, naturalment, tots els canvis demanen un temps d’aprenentatge. En el seu cas, la Dolors ha d’aprendre a caminar sola, fent el cor fort fins que no hagi decidit què farà d’ara endavant. Al darrera ha deixat la casa i el marit a qui encara estima i respecta, però a qui recrimina que no ha sabut escoltar-la ni demanar-li mai què necessita.

 

Premis

  • Premi al Millor Curtmetratge. IV Festival de Cinema en Valencià Inquiet. Picassent, Valencia, 2008.
  • 2008 Golden Coconut al Millor Curtmetratge. Miami Underground Film Festival. Miami, Florida, Estats units. 2008.
  • Premi a la Millor Interpretació femenina: Montse Caminal. 30è. Certamen Nacional de Cinema Premi Ciutat de Terrassa. Terrassa, Barcelona, 2007.

 

El director, Sergi Rubió

Sergi Rubió (Sabadell, 1978) disposa d’una llarga filmografia des de 1993 fins a l’actualitat, amb la realització i producció de curtmetratges i documentals, juntament amb una formació complementaria, amb els seus estudis de cinema a Barcelona i Nova York.

El 1996, a l’edat de 18 anys, Rubió dirigeix el seu primer llargmetratge, Torrella, una vida pel cinema (1997), documental biogràfic de l’escriptor Josep Torrella i Pineda.

El 2000, Rubió comença la seva formació acadèmica, ingressant a l’escola de cinema Micro Obert, de Barcelona. Com a projecte final del seu primer curs en aquest centre, Rubió roda el que serà el seu primer èxit, el curt Mohamed, que es seleccionat per competir en diversos festivals internacionals, i que, entre altres guardons, li val una beca per continuar la seva formació a la New York Film Academy de Nova York.

El 2005, Rubió continua els seus estudis de cinema a l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya), formació que segueix alternant amb la seva tasca com a director, tant pel que fa a encàrrecs acadèmics com en iniciatives personals pròpies. 

Durant aquests anys a l’ESCAC, el 2008 suposa per Rubió un nou any d’èxits: el seu curt Silenci, rodat el 2007, guanya el Golden Coconut al Millor Curtmetratge, al Miami Underground Film Festival de Miami. A l’Agost d’aquest mateix any, la cèlebre directora Allison Anders selecciona un altre curt seu, Madison Class of ’64, rodat el 2006, per ser projectat al Silent Movie Theater de Los Ángeles, dins del festival que Anders presideix: el Don't Knock The Rock Film and Music Festival.

Web del director

https://www.myspace.com/sergirubio